Information

Nycklar och brickor

Med nyckelbrickan har du tillträde till alla gemensamma utrymmen, t.ex. entréer i föreningen, tvättstuga, cykelförråden, mm. Anmäl genast förlorad bricka till styrelsen.

Medlemmarna/hyresgästerna betalar själva för borttappade eller extra nycklar/nyckelbrickor.

Lägenheten ska överlämnas med det antal nycklar och nyckelbrickor till köparen som är registrerat hos Bysmeden. Föreningen står för inga kostnader gällande nycklar/brickor för medlemmar/hyresgäster.

Beställning
Beställning av nycklar går genom Styrelsen som verifierar att du är medlem eller hyresgäst i föreningen. Det bästa är att maila din beställning till styrelsen@farvattnet.se och glöm inte att uppge antal nycklar och/eller brickor du vill beställa, namn och lägenhetsnummer samt e-postadress. Uppge i vilken butik beställningen ska hämtas om du väljer det och om ingen butik har uppgetts i beställningen skickas det hem med postförskott.

Om man har valt att hämta ut beställning i någon av Bysmedens butiker måste legitimatioin visas.

Bysmeden har butiker vid Midsommarkransen, Kungsholmen och Kista. Läs mer på deras hemsida, Bysmeden AB

Normal leveranstid är 5 arbetsdagar. Var vänlig och ring Bysmeden Lås AB och verifiera att nyckeln/nyckelbrickan finns klar för avhämtning. På telefon 08-681 7800

Pris per nyckel: 168 kr
Pris per ny nyckelbricka: 160 kr (Om man vill köpa till en extra bricka utöver sina 3 stycken man redan har).

Sophantering
Sopnedkasten på gården är bara avsedda för hushållssopor. I princip sådana sopor som ryms i en hopknuten, ordinär "Konsum-kasse". För mer skrymmande sopor eller återvinning finns det två grovsoprum. I föreningens avtal med sophämtarna ingår att de ska ta hand om föremål som TV, radio, dator, lysrör, mm.

Tyngre byggmaterial får inte läggas i föreningens soprum. Om du renoverar i din lägenhet måste du se till att överblivet material transporteras till någon av de kommunala sopstationer som finns i vår närhet.

Miljöfarligt material som målarfärg, fotogen, klister osv lämnas inte i soprummen utan skall till en miljöstation.

 

Elinstallationer
Elinstallationer ska göras av fackmän. Det är viktigt att elinstallationer utomhus utförs på ett godtagbart sätt. Material- och säkerhetsnivåer som är godkända för inomhusbruk kan medföra mycket allvarliga konsekvenser om de installeras utomhus. All utomhusinstallation av el måste därför göras av behörig personal med erforderlig kompetens.

Brandvarnare
Det måste finnas brandvarnare i samtliga lägenheter. Det är ditt ansvar att två-tre gånger om året kontrollera att brandvarnaren fungerar.

Regler för grillning på balkonger och uteplatser
Det är tillåtet att grilla på balkonger och uteplatser inom Farvattnet. Det skall förstås ske med förstånd, dvs med iakttagande av god säkerhet och inte överdrivet ofta per lägenhet – det vill säga vanligt mänskligt hänsynstagande är vad vi förväntar oss i vår förening.

Det är inte tillåtet att använda tändvätska vid kolgrillning, men det finns säkrare och mer miljövänliga alternativ:
Den elektriska grilltändaren som ser ut som en gaffel och är en mijövänlig variant.
Skorstenständaren(tändrör) består av ett rör med en diameter av c:a 20 cm och den är uppåt 40 cm hög. Handtag finns på utsidan och i röret finns ett galler några cm från botten.
Looftlighter är en lättanvänd grilltändare som tänder grillen på 60 sekunder Den är miljövänlig, eldriven och säker att använda.

För allas trevnad rekommenderar vi el- eller gasolgrill. 

Markiser
Det är tillåtet att sätta en markis men den skall monteras fagmässigt av leverantör eller Teknikförvaltning.
Marksivävets  färg måste vara samma för alla i Brf Farvattnet och den heter Sandatex 75 Marinblå.

I övrigt gäller det att inte försämra grannsämjan. Skräp och matvaror på balkongen och terassen lockar till sig fåglar och kan lätt bli en sanitär olägenhet. Blomvatten som rinner ner på balkongen/terassen under kan förstöra grannnens utemöbler. Skärmar som skyddar mot blåst/sol kan samtidigt försämra utsikten för andra.